Contact|

11e Jaarcongres LVB


15 september 2020 | Amsterdam

12. De LVB Xperience, de kracht van ervaringsgericht leren

Dit onderwerp is als lezing opgenomen in het plenaire programma

Tobias Nieveld, organisatieadviseur, Humanitas DMH. Opgeleid als Humanisticus en beeldend kunstenaar. Jochem Hooghiemstra, trajectcoördinator Homerun Forensische zorg, Humanitas DMH.

Werkvorm: ​Interactieve workshop. > deze werkvorm is aangepast voor opname in plenair programma
Leerdoelen:​ Een fantastische ervaring! Bewustwording van deelnemers over mensen met een LVB is toegenomen. Deelnemers zijn beter toegerust in omgang met deze doelgroep.
Doelgroep: Iedereen die werkt met mensen met een LVB.
Leeftijdscategorie: ​16+

​Stel je voor..... dat je LVB bewust wordt. Wat doe je in een onbekende omgeving, waar je niet goed begrijpt wat mensen van je willen? Je wordt lacherig, voelt je opgelaten, gefrustreerd, boos of je zegt niets meer, trekt je terug en loopt weg. Welkom in de wereld van mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB). In de LVB Xperience van Humanitas DMH kan de deelnemer de wereld van LVB’ers ervaren. En dat is best confronterend… 
Onze eigen gedragsdeskundige vertelt over de nieuwste wetenschappelijke inzichten. Hierbij wordt ingegaan op de betekenis van recent baanbrekend onderzoek gericht op begrip over en begeleiding van mensen met LVB. Na deze workshop weet je precies wat je niet en wel moet doen in contact met deze doelgroep.