Contact|

11e Jaarcongres LVB


15 september 2020 | Zwolle

Deelsessies

Tijdens dit congres bezoekt u in twee rondes een deelsessie. Logacom werkt momenteel nog aan de definitieve programmering en het deelsessie-aanbod voor dit congres. 

Het congres biedt de gelegenheid om uw kennis en ervaring met anderen te delen! Hiervoor was het mogelijk om een deelsessievoorstel in te dienen. De programmacommissie buigt zich momenteel over de voorstellen en stelt daarmee een gevarieerd en evenwichtig programma samen. Zodra het programma en het aanbod van deelsessies definitief zijn, dan vermelden wij dat op deze website.

Heeft u vragen of opmerkignen overvoor het programma? Neemt u dan gerust contact met ons op via het feedback formulier.

 

Als trauma, verslaving en LVB samengaan
Dr. Neomi van Duijvenbode, Psycholoog i.o.t. GZ-psycholoog / Senior onderzoeker, Tactus Verslavingszorg / Centrum Verslaving & LVB. Medeauteur van het praktijkboek “Triple Problematiek. Psychische klachten, verslaving en licht verstandelijke beperking”.
Jeanette Klein Snakenborg, GZ-psycholoog, Tactus Verslavingszorg.
Manon Smit, orthopedagoog en onderzoeker, werkzaam bij het Lectoraat Bewegen, Gezondheid en Welzijn van Hogeschool Windesheim Zwolle, en Vrije Universiteit Amsterdam.
Irma de Leeuw, psychomotorisch therapeut, eigen praktijk.
(Let op alleen beschikbaar in de 1e deelsessieronde)
Irma Smegen, Speel je Wijs - & mindfulnesstrainer, auteur.
Pamela Storms, teammanager, Koraal.
Julie Bocken, regiebehandelaar, Koraal.
Bouke Bisschop, docent bewegingsonderwijs op De Wegwijzer (SO) en De Toekomst (VSO) en Rots en Water Master-Instructor.
Juliette Liber, PhD, cognitief gedragstherapeut & Orthopedagoog Generalist i.o. Universitair Docent, afdeling Ontwikkelingspsychologie, Faculteit Sociale Wetenschappen, Universiteit Utrecht.
Eva Kühl MSc, promovendus, Universiteit Utrecht. Tevens basispsycholoog kind en jeugd.
Drs. Nicole Bogie, GZ psycholoog,Street-wise.
Chantal Maas, MSc., GZ psycholoog, Street-wise.
Prof. dr. Paula Sterkenburg, bijzonder hoogleraar ‘Mensen met een visuele, of visuele en verstandelijke beperking: sociale relaties & ICT’, Faculteit Psychologie en Pedagogiek, VU Amsterdam. Tevens GZ-psycholoog, Bartiméus.
Dr. Dorien Graas, Lector Jeugd, Lectoraat jeugd, Hogeschool Windesheim. Onderzoekt de samenwerking tussen onderwijs en jeugdhulp. Programmaleider van de Academische Werkplaats Samen op school. Gepromoveerd op ontwikkelingen en beleid in het speciaal onderwijs, met name het onderwijs aan kinderen met een licht verstandelijke beperking. Redacteur Kinderen met een licht verstandelijke beperking in het passend onderwijs: visie op ondersteuning in de klas.
Dr. Anika Bexkens, Universitair Docent, Universiteit Leiden en Klinisch Psycholoog, GGZ Delfland. Onderzoekt gevoeligheid voor sociale invloed bij jongeren met LVB. Gepromoveerd op risicogedrag bij jongeren met LVB.
Kinderen met een licht verstandelijke beperking in het passend onderwijs: visie op ondersteuning in de klas.
Janine van Loenen, expertcoach mediawijsheid, MEE.
Een ervaringsdeskundige (onder voorbehoud).
Aleida Hepping, toekomstcoach, MEE Drenthe.
Een ervaringsdeskundige, MEE Samen.
Vooraanstaande gedragsdeskundigen vanuit Humanitas DMH (namen worden nader bekend gemaakt).